21. april 2022
Oh, ik ben zo enthousiast over het werk van Lieke Koster! En ik heb me er op verheugd om jullie dit te vertellen... De datum is al bekent, 15 mei gaat nieuwe collectie van Lieke in mijn Kunstboutique in première. Deze geweldige expositie heeft de naam 'Of the road'. Een perfecte titel dat goed past bij de geschilderde verhalen van deze reizende kunstenares. Lieke woont, werkt en reist in haar zelf omgebouwde camper, die net groot genoeg is om zowel als atelier en als tiny house te dienen.
12. april 2022
Jocelyn Ulevicus uit Amsterdam schildert de mooiste bloemen! Geïnspireerd door de natuur en vanuit een vrouwelijk perspectief. Het werk van de kunstenares is vanuit haar gevoel geschilderd terwijl ze onderzoekt wat het betekent om vandaag de dag een vrouw te zijn. Ja, ze speelt op een prachtige manier met kleurverschillen en contrasten en je kunt wel zeggen dat haar bloementhema wordt gemotiveerd door de opzettelijke terugkeer van vreugde en vrije expressie.
07. april 2022
Heerlijk! Veelal zachte natuurlijke tinten, poëtisch en rustig. Het prachtige werk van Daan van Gijn duw je niet in een bepaald hokje. Ze houdt er van als er ruimte overblijft voor een eigen interpretatie en gevoel. "Dat vind ik ook het mooie aan kunst; de maker heeft zijn of haar ideeën, verhalen of gevoelens bij, maar de aanschouwer eveneens. Dat maakt beeldende kunst voor mij magisch. Het enorme scala aan mogelijkheden bij één en hetzelfde werk, waarbij iedere aanschouwer letterlijk...
01. maart 2022
Ja! Heel veel liefde voor de prachtige schilderijen van Sharon Overmars (aka June20). Haar schilderijen van artistieke portretten zijn zo fantastisch! Met haar manier van schilderen laat zien dat ze een vrije geest heeft en daar hou ik zo van. Haar werken zijn levendig kleurrijk, gevoelig en dragen elk hun eigen identiteit uit. Ze noemt haar onderwerpen 'shapeshifters' omdat ze vaak in verschillende sferen lijken te bestaan.
15. februari 2022
De werkbank van Sandra is een creatief atelier. Ik volg Sandra al een poosje op Instagram... Een hele feed vol met inspirerende embroidery art, maar ook mixed media borduurwerk in combinatie met schilderen! Naast dat ze prachtige fantastische borduurwerken creëert geeft ze ook workshops. Workshops waar iedereen elkaar inspireert. Op de tafel liggen stapels magazines waar in geknipt mag worden. En ja, het klopt helemaal! Door anderen iets te zien maken ontdek je zelf ook weer nieuwe technieken!
29. januari 2022
"I try to have an eye fot all the small things and still see the bigger picture." Puur geluk om te zien!! Ik hou van het werk van Noor Huige... Zo vrij en artistiek. prachtig op elke manier. De kunstenares creëert kunst in veel verschillende disciplines met verschillende technieken en materialen. Zo verwerkt ze veel oude foto's ansichtkaarten en oude boeken die ze op de Noordermarkt in Amsterdam vindt, maar ook uniek papier uit China en Japan, sigarenbandjes en Vlisco stoffen in haar werk. De...
05. januari 2022
Wie houd er niet van een door de zon gebruinde huid? Na de feestdagen en de donkere dagen van januari begin ik alweer naar de zomer te verlangen! Zeker bij het zien van deze prachtige olieverfschilderijen van Noortje. De talentvolle kunstenares schildert veelal portretten van (jonge) vrouwen... Soms sexy, soms stoer, maar altijd zelfverzekerd. En ja, ze probeert absoluut hun sex-appeal vast te leggen, maar zonder dat het lust objecten worden.
01. november 2021
De prachtig uitgebalanceerde poëtische schilderijen van Tymo Grijpma laten de kracht van planten en bladeren op een zachte manier zien. Door de bladeren en de achtergrond met elkaar te verweven ontstaan er prachtige schilderijen die op een unieke manier zijn uitgevoerd. Oh, ik vind dit zo mooi! Tymo weet zulke interessante vormen te schilderen en zijn kleurgebruik is perfect.
26. oktober 2021
Ooh, moet je kijken!! Deze prachtige, verhalende, sculpturen! Het is duidelijk dat Natasja Alers veel liefde heeft voor kleur en glazuur. Zo inspirerend! Door het materiaalgebruik, de textuur en het prachtige kleurenpalet wil je het werk van de kunstenares aanraken en voelen. Gelukkig is het regelmatig toegestaan om de sculpturen van Natasja aan te raken. Bijvoorbeeld bij Amsterdam Sculpture Biennale Artzuid afgelopen 1 juli - 17 oktober 2021. Ja, ik weet het... Eigenlijk ben ik te laat met...
25. oktober 2021
Het fijngevoelige werk van beeldend kunstenaar Femke van Eijndthoven begint vanuit haar fascinatie voor de natuur. Ze richt haar aandacht op lichtval, het bewegen van water, het ruisen van de wind, of juist de stilte van een weidse vlakte. De verstilling die ze in de natuurverschijnselen ervaart, worden in haar werk zichtbaar op een prachtige manier. Subtiel en vol experiment, zie je in de schilderijen zachte kleurnuances en diepe tinten ontstaan, afgewisseld met een spel van licht. Beelden...

Meer weergeven