· 

Ultiem eilandgeluk

Vuurtorenpad 28
De rode vuurtoren (Noordertoren)

Schiermonnikoog verveelt nooit! De uitgestrekte stranden, duinen, polders, bossen en het adembenemende wad. Het heerlijke gevoel wanneer je met de boot het vasteland verlaat. Even op de plaats rust, want dit wordt flink genieten! Op weg naar een betoverend eiland, één van meest ongerepte plekken van Nederland. 

Schiermonnikoog inspireert ons en we komen er al tientallen jaren. Er zijn zoveel mooie dingen op dit eiland te ontdekken en elk seizoen heeft op dit 'wilde' eiland zijn eigen charme.  

We hadden ons enorm verheugd op deze midweek Schiermonnikoog. Lentevibes op Schier wil je echt niet missen. Het hele eiland staat dan vol in bloei en dat ruikt heerlijk als je door de duinen fietst! Ja, we huurden twee elektrische fietsen om zo het hele eiland over te kunnen crossen. De eerste avond werden we direct verrast door plotselinge dichte mist in de duinen. Het had iets magisch, en was net zo snel weer verdwenen als dat het was komen opzetten. 

Schiermonnikoog is een autoluw eiland. Alleen bewoners mogen hun auto gebruiken. Hoe bijzonder is dat!? 

En het heeft iets... Ja, absoluut! De rust en stilte (alleen natuurlijke geluiden) is een bijzondere ervaring. Wandelen of op de fiets en verder hoef je niets. Zo zie je letterlijk de wereld even anders. 

 

"Niet voor niets is het gehele eiland uitgeroepen tot Nationaal Park. Met één dorpje waar nog geen duizend mensen wonen, zijn auto's overbodig" 

Brakzand
Brakzand
Scandinavische merken gemixt met kleine merken van dichtbij. Een collectie met zorg samengesteld. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en verrassende items die passen bij de sfeer van het eiland en onze winkel. Dat geeft ‘T WENTE een eigen gezich
'T Wente Schiermonnikoog
De4dames
De4dames

Zoveel liefde voor dit dorpje! Er zijn zoveel gezellige cafés en restaurants waar je heerlijk kunt eten en genieten. Ook is er een goede lokale bakker waar we elke dag ons brood kochten. Het oude deel van het dorp heeft een historische sfeer door de eilandhuisjes. Natuurlijk heeft hier de tijd niet stilgestaan, maar zo voelt het wel een beetje. Naast al dit moois heeft dit dorp ook een selectie van unieke winkels. Zoals een zelfpluktuin, ateliers en boetiekjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Je kijkt je ogen uit! 

Strandpaviljoen Paal 3
Strandpaviljoen Paal 3
Restaurant Noderstraun
Restaurant Noderstraun

Haren los en hoofd leeg, op de duinen en het strand met een prachtig uitzicht over de Noordzee. We sliepen aan het strand in het complex Noderstraun aan het einde van de Badweg. Wat een uitzicht en zo hup op het strand! Bovendien kun je bij Mediterraans restaurant Noderstraun heerlijk vertoeven op het terras met goede gerechten. 

 

Eenmaal op het strand (na een verfrissende wandeling) waren we ook regelmatig bij Paal 3 te vinden. Strandchillen bij een strandpaviljoen zonder elektriciteit en stromend water. Huh!? Ja, echt waar! 

Verscholen achter de glazen windschermen terug in de tijd, met zowel Aziatische als Afrikaanse invloeden. Met dank aan de zon diepgevroren ijsflessen hebben ze heel wat te bieden. Van verse muntthee tot ijskoude bieren en niet vergeten te zeggen: de lekkerste tapas.


Stortsteen tussen wad en zee
Stortsteen tussen wad en zee
Overgang tussen Wad en land
Overgang tussen Wad en land

De prachtige ongerepte natuur, de ruimte, de vele diersoorten en plantensoorten vinden wij zo fijn aan Schiermonnikoog. Een fazant, haas of konijn op de weg? Heel normaal, want ze zijn er in overvloed. Als je ofroad gaat zie je paarden, koeien, geiten en schapen lopen. Allemaal vegetariërs die het liefst gras en kleine boompjes eten. Een eiland gevormd door zee (sterke zeestromen), wind en stuivend zand, kun je hier optimaal genieten van de schoonheid van de natuur. 

 

"Een habitat voor miljoenen vogels, zeezoogdieren en andere dieren. Met zijn eindeloze wadplaten, weelderige kwelder, wuivende duinen en brede stranden biedt de Waddenzee een unieke natuurlijke speeltuin en een fascinerend ecosysteem dat je nergens anders ter wereld zult vinden."Totaal opgeladen, het samenzijn op dit mooie eiland was heerlijk. Elke keer weer geraakt door de oerkracht van Schiermonnikoog. Een uitvalbasis voor inspiratie, wandelingen en goede maaltijden. 

Bij terugkomst proberen we deze relaxmodus, de stilte en vertraging nog even vast te houden. Wat was het een fijne week! Nieuwe plannen in de maak, om reizen mogelijk te maken. 

 

ps. We hadden nog zoveel meer foto's willen maken, maar de week vloog te snel voorbij