Yvon van Grinsven

Kunst en design...

Yvon van Grinsven maakt fantastische dingen!

De manier waarop haar kunst en haar liefde voor styling samenkomen op een artistiek-achtige wijze. Mooi, mooi, mooi! Ik hou hiervan!

En door meerdere kunstwerken en unieke accessoires bij elkaar te plaatsen ontstaat er een geheel nieuw beeld dat heel goed aansluit op de belevingswereld (van jonge) kunstliefhebbers!

Het Instagram van Yvon sprak mij direct aan en maakte me nieuwgierig! 

Ook vroeg ik me af of de kunstwerken op haar feed door Yvon zelf waren gemaakt, want dat was me niet helemaal duidelijk.

Ik kon het niet laten om haar een berichtje te sturen en haar antwoord was ja, allemaal zelf gemaakt en gestyled!

"Ik werk ongeveer tien jaar als ontwerper en stylist in de detail wereld.

Het is een uitdagende wereld waarin elke dag anders is.

Ik mag veel mooie projecten opleveren op verschillende vlakken en word daarin ook wel echt uitgedaagd.

Alles wat ik doe staat in het teken van een merk of winkel, en dat is precies waaruit mijn behoefte is ontstaan om ook eens echt te kunnen maken wat ik zelf wil.

Even geen aandacht voor omzet, merkbeleving en concept.

Alleen ik en mijn gedachten, smaak en stijl. De werken zijn echt een verlengde van mezelf. Kleuren zoals beige, off white, terracotta, oker geel, roze en een beetje goud. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat het gaat om materiaal, vorm en kleurencombinaties.

Ik hou van contrasten tussen hard en zacht, glad en grof. Bijvoorbeeld het grove vierkante blok afgewerkt met bladgoud is een van mijn favorieten.

Of het verloop van donker naar licht wat doet denken aan een horizon en zorgt voor rust in mijn hoofd. Zoals ik de rust in de natuur ook altijd terug kan vinden.

 

Ook speel ik met reliëf en formaat, groot, smal, dik, dun. Het liefst combineer ik de werken met elkaar tot een prachtig plaatje wat een aanvulling is aan een interieur en interessant is om naar te kijken... Maar het interieur of iemand zijn thuis, niet overneemt, dat is dan toch de interieurontwerper in mij."

 

Ben je ook zo dol op het werk van Yvon? Neem dan snel een kijkje op haar Instagram account, waar je al haar nieuwste werk kunt vinden!