Mus Hersmus

Oh my!! Ik sta helemaal versteld van de schilderijen van Mus Hersmus!

Zo indrukwekkend. Ik hou van haar heel eigen, nostalgische stijl van schilderen.

Vintage is terug van weggeweest. Vrouwelijke mode, een oldtimer brommer of retro rolschaatsen... Nostalgische herinneringen komen ruimschoots aan bod in het prachtige werk van Mus! Kijk naar al dit moois en je zult zien wat ik bedoel!

Hier is de kunstenaarsverklaring van Mus.

Ik zou haar (nogmaals indrukwekkende werk) niet beter kunnen verwoorden.

 

" Zo lang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door 'vroeger'.  Ik heb een voorliefde voor oude spullen, meubels, kleding en afbeeldingen. Zij roepen een sfeer, gevoelens en herinneringen op.

 

Beeldmateriaal van vroeger is schaarser, puurder en directer, zonder correcties achteraf. Het is wat het is. In mijn werk probeer ik door te spelen met kleur, compositie en vervaging een zelfde sfeer te creëren. Mijn uitsnede zijn vaak “onaf”, verwijzend naar oude afbeeldingen, polaroids die onbewerkt, imperfect zijn. 

Ik kies ervoor om gezichten (deels) weg te laten, zodat de focus gaat naar de sfeer in het werk. En deze imperfectie geeft spanning en ruimte aan de verbeelding. 

Als kind wilde ik graag naar de kunstacademie, maar ik heb destijds andere keuzes gemaakt die me meer perspectief zouden bieden op een betaalde baan.

Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan dus na vele omzwervingen ben ik op de kunstacademie voor schone kunsten te Arendonk (België) begonnen en ga het examenjaar in. Een van de beste keuzes in mijn leven. Schilderen combineren met mijn voorliefde voor vroeger, daar ligt mijn passie!"

 

Mus werkt vaak met een acryl onderschildering in neonverf, waarna ze doorgaat in olieverf.

Ja, haar kunstenaarschap komt voort uit vakmanschap, techniek en materialen. Mus mailde een aantal #workinprogress foto's. Serieus, hoe geweldig is dat!? Ik ben altijd heel nieuwsgierig naar hoe een schilderij ontstaat en Mus laat het letterlijk zien. En hoe! 


Deze maakprocessen hierboven vind ik zo mooi om te zien! Wat een geweldig talent!

 

Kijk voor meer informatie en het meest recente werk op de site/Instagram van Mus.