Melissa Schriek

The City is a Choreography!

De stad en de straten zijn een belangrijk onderdeel in het werk van Melissa. 

Als ze naar de stad kijkt ziet ze eigenlijk honderden mensen elkaar ontwijken en om elkaar heen dansen.

Voor de talentvolle Melissa Schriek is dat een grote inspiratiebron voor bepaalde bewegingen en houdingen (en daarbij vindt ze de sfeer van een stad ook heel mooi).

Het heeft iets rauws en doet theatraal aan.

 

"Het was de verveling om elke dag dezelfde route te lopen, dezelfde objecten en de anonieme gezichten in de menigte te zien, waardoor ik de stad als een choreografie begon te zien.

 

Wanneer het felle zonlicht op straat valt, vormt het het toneel. Is dat je ooit opgevallen? De harde schaduwen van de lantaarn zijn perfect gevormd om de lijnen van je lichaam te volgen. Het gebogen trottoir past op je ruggengraat."

Melissa heeft vroeger veel geturnd, gedanst en aan ballet gedaan en dat heeft de fotografe heel bewust gemaakt van haar lichaam. Ik bedoel, hoe ze met haar lichaam een verhaal kan vertellen.

En juist dat is uiteindelijk ook heel belangrijk in haar werk geworden. Ja, dat zie je absoluut in haar prachtige foto's terug....

Ondanks dat we er misschien niet over nadenken zijn we altijd met onze lichaamstaal, onze kleding, met de houding die we aannemen bezig met een verhaal te vertellen over onszelf.

Of je er nou bewust van bent of niet, je lichaam vertelt altijd een verhaal.

 

De foto's van Melissa zijn meer dan een moment van zitten of staan.

Haar (meestal) lenige modellen maken letterlijk deel uit van het landschap van de stad.

En haar beelden laten zien hoe we ons tot elkaar verhouden en ruimte in kunnen nemen.

Prachtig! I absolutely adore how sculptural this is.

Melissa maakt foto's op een haast dansachtige manier!

Fotografie is visueel en de emoties die ze in haar verhaal laat terugkomen vertalen zich in gebaren en bijzondere houdingen.

 

"Ik zie de stad als een plek van constante beweging. Een ritme waar we deel van gaan uitmaken zodra we de betonnen straten betreden.

De stad bestaat uit vreemden en bekende voorwerpen: het alomtegenwoordige trottoir, een licht gebogen straatpaal, een knaloranje verkeerskegel of een kapotte fiets die staat te roesten.

Ze lijken allemaal alledaags en belangrijk tegelijk."

 

Kijk voor het meest recente werk (en informatie) van Melissa op haar inspirerende Instagram account en site.