A.J. Claessen by StudioClaessen

Oh, ik hou zo van de verhalen achter een kunstwerk!

Uren, dagen, weken of maanden is een kunstenaar ermee bezig geweest...

Dit schilderij vind ik zo fantastisch en je ziet dat het met veel liefde, precisie (kunde in het schilderen) is geschilderd. 

Lees hier het bijzondere verhaal achter dit indrukwekkende schilderij.  

 

Dit prachtige werk van A.J. Claessen kenmerkt zich met nostalgie, interieur, en emotie.

De voorstelling is een eettafel waar hij zelf een lunch nuttigt op een wijze hoe hij dat zelf graag wenst. Een broodje caprese met rucola, een cappuccino en een rood wijntje van de negroamaro druif uit Puglia.

De tafel doet verwijzen naar een ver verleden waar Claessen zo naar hunkert, grootmoeders stijl. 

De objecten die hij schilderde hebben allen een betekenis naar bepaalde herinneringen uit zijn leven. Zo verwijzen de tulpen naar de wekelijkse Albert Heijn boodschap bezoeken van zijn vader, waar hij de bekende BONUS tulpen koopt voor zijn vrouw, de moeder van A.J. Claessen.

De kalamata olijven met cashewnootjes en feta zijn voor hem perfecte combinaties voor bij een late lunch/ borrel. Deze is gepresenteerd op een zilveren serveerschaal welke hij kocht in oktober 2020 in Norwich, Engeland, tijdens een van zijn vele bezoeken aan antiekwinkels en markten.

Het kenmerkt Claessen dat al dit zilverwerk op tafel hem een huiselijk gevoel geeft.

Een vertrouwd gevoel, wat tijdens deze drukke tijden zo van belang is voor hem. Het huiselijke wat tijdens de Covid pandemie opeens zo belangrijk werd.

Nog nooit tevoren werd er zoveel aandacht gehecht aan de details in een interieur als tijdens de Covid pandemie. Want... eindelijk was er tijd, om echt te tafelen, zoals het hoort. Zonder die pressie van naar kantoor te moeten gaan om die boterham met kaas even snel achterover te drukken aan het bureau.

 

ps. Dit nogmaals prachtige werk van A.J. Claessen/Studio Claessen is beschikbaar in de Kunst Boutique!

 

Fijne vrijdag,

Liefs Kristin