Mirte van Kooten

Fotografie Larissa Ambachtsheer
Fotografie Larissa Ambachtsheer

Need it!! Prachtige vorm - en kleurnuances, abstract en warm!

Mirte van Kooten (aka Studio Mirte) is een beeldend talent opgeleid en werkzaam als grafisch ontwerper (waar ze veel digitaal werk maakt). Daarom zoekt ze in haar vrije werk manieren om haar beeldtaal te vertalen naar objecten die aan te raken zijn.

Het contrast tussen de sterke, scherpe vormen en zachte structuur kenmerken haar geweldige ontwerpen.


Whow yay! Jaaa, deze posterontwerpen van Mirte zijn ook zo fijn! 

De manier waarop ze zowel digitale media als traditionele media weet te combineren vind ik heel inspirerend. Haar kleurkeuzes en de sfeer die ze oproepen blijven op een prettige manier dwalen in je hoofd! Ik bedoel, ik kan me helemaal verliezen in deze kleuren en vormen.


Tijdens Mirte's studie werkte ze al vaak met textiel, en sinds een poosje is ze weer actief begonnen met het maken van textiel werk. Gelukkig!

Dit begon door middel van punchneedling; een borduur techniek waarbij je draad door een achtergrondstof prikt.

Ze begon met het maken van kussens en al snel is ze op zoek gegaan naar een techniek waarbij ze op groter formaat kon werken.

Zo kwam ze uit bij tuften, een techniek waarbij je met een soort pistool de wol in een achtergrondstof schiet. Sindsdien maakt ze de meest stijlvolle vloer- en wandkleden, die ook ingelijst kunnen worden. 

 

"Met mijn werk ben ik op zoek naar een balans tussen grafische vormen en het maken van tactiel werk wat aan te raken is.

Mijn achtergrond in grafisch ontwerp komt sterk naar voren in mijn werk.

Ik werk graag met forse, vrolijke vormen en kleuren die strak tegenover elkaar staan.

Zo zoek ik in mijn beelden de perfecte balans tussen vorm en kleur. Elk werk maak ik maar één keer, waardoor het vloerkleed als gebruiksvoorwerp ook een kunstobject wordt."Door veel te creëren en te proberen is Mirte voortdurend bezig met haar persoonlijke groeiproces. Waanzinnig! 

De foto's hierboven komen van haar gevulde Instagram feed, die je echt even moet checken! 

Ook toe aan een nieuw (groot formaat) kunstwerk in je huis met een hoog glamourgehalte? 

Kijk dan ook op de site van Studio Mirte voor meer informatie.