Loesje Kleeven

Schittering, glans en diepte!! 

Het werk van Loesje Kleeven is zo magisch. Je wordt de diepte ingetrokken en blijft ernaar kijken. Het recente werk van de kunstenares bestaat voornamelijk uit kunstwerken gemaakt met hars om de schoonheid van de natuur en de aarde te onthullen (natuurlijke wonderen).

De verkenning van dit materiaal kostte Loesje veel tijd om onder de knie te krijgen, maar ze kon zich geen perfectere manier bedenken om zichzelf te blijven uitdagen en te leren. 

 

"Het leuke aan dit materiaal is dat het heel divers is. 

Ik haal mijn inspiratie graag uit de natuur door middel van fotografie en maak dit na in een abstracte weergave van hars.

Hierdoor bied ik mensen een stukje natuur voor binnenshuis aan.

Het lastige van dit materiaal is, is dat het nogal onvoorspelbaar is.

Doordat je het hars moet gieten en minimaal 24 uur per laag moet laten drogen, kan het alle kanten opgaan. Ik heb weleens gehad dat ik per ongeluk een beker heb omgestoten wat resulteerde in een uniek schilderij."De creativiteit (liefde voor kunst) is bij Loesje begonnen in groep 1 en 2 van de basisschool. Geïnspireerd door de illustraties van het boek 'De Mooiste Vis van de Zee', schilderde ze de vis meerdere keren op papier.

Doordat de klas enthousiast was door haar schilderij, schilderde Loesje de vis elke keer opnieuw. Ja, net zolang tot de vis perfect was.

 

Ik vond het echt heel erg leuk om dit verhaal van Loesje te horen en ik vind dat er veel meer aandacht moet komen voor kinderkunst! 

Als kind raak je geboeid door kleuren, materialen en het maken van de dingen (nog zo puur).

Wat is er mooier dan dat? Al schilderend de wereld te ontdekken! 

Tijdens het opgroeien is Loesje haar plezier in het schilderen gelukkig nooit verloren. 

Ze is altijd blijven schilderen en tekenen en heeft haar talent steeds meer ontwikkeld. 

Tegenwoordig volgt ze een opleiding voor docent beeldende kunst, waardoor ze zowel theoretisch als in de praktijk veel bezig is met kunst en vormgeving. 

 

De drang die Loesje steeds in haar werk heeft vind ik geweldig!

En kun je het geloven dat ik er pas sinds kort achter ben gekomen dat haar materiaalkennis veel verder gaat dan haar prachtige abstracte schilderijen?

Het sprookjesachtige schilderij (met waterlelies) hierboven is hier slechts één voorbeeld van en ik kon het niet laten om het schilderij hier te showen.

Oh, geweldig!

 

Kijk voor meer moois en informatie op het gevulde Instagram van Loesje

ps. Wie heeft er ook zo'n grote behoefte aan vitamine Zee!?

Liefs Kristin