Roos van Gellekom

Roos van Gellekom is een talentvolle kunstenares die alles op gevoel uitvoert.

Zo ook haar prachtige kunst die allemaal met liefde zijn gecreëerd en verwijzen naar de 'Circle of life'.

Elk stuk is met de hand gemaakt en daardoor is de unieke energie absoluut voelbaar.

Kennis van verschillende culturen, Aboriginal stijl en liefde voor moeder aarde (vintage, hergebruik, duurzame materialen) zie je allemaal terug in haar werk en voelt als een spirituele reis.

Ahhh, een combinatie van kunst en vintage is puur goud en heeft mijn hart!

 

"Ik denk dat je mijn werk kan omschrijven als abstract met vele herkenbare symbolen die voor iedereen een andere betekenis heeft. 

Met mijn kunst wil ik mensen raken en mooie herinneringen geven. 

Kunst is een emotie en voor iedereen anders. Daarom vind ik in opdracht werken ook heel bijzonder... Ik mag iets ontwikkelen waar mensen kracht of inspiratie uithalen voor zichzelf.

Zodra ik aan de slag ga voor een opdracht, zie ik het liefst het interieur, want dit zegt al veel over een persoon.

Ook stel ik persoonlijke vragen en deze informatie zet ik om in symbolen die een gevoel uit stralen, daarbij gekozen kleuren die het meest aanspreken."

Roos (aka MANDALAMONDAY) heeft een grote passie voor kunst en interieurstyling.

Ze studeerde aan de kunstacademie om zich verder te ontwikkelen, maar na de academie kwam haar creativiteit een beetje tot stilstand.

 

Zo zonde! Iets waar veel kunstenaars tegenaan lopen is dat ze zelf moeten investeren, geld moeten toeleggen wanneer ze bijvoorbeeld exposeren, kosten voor materiaal een atelier of een opslagruimte.

Ja, het gemiddelde jaarinkomen van kunstenaars is veel te laag, waardoor de meesten een bijbaan moeten nemen en niet kunnen opgaan in het kunstenaarschap.

 

Na een paar jaar voor een baas te hebben gewerkt, besloot Roos om haar dromen niet langer aan de kant te schuiven en te gaan reizen om inspiratie op te doen.

You go girl!

Nou, dat is gelukt! 

Tijdens haar reis is ze meer onderzoek gaan doen naar mandala's en gekeken naar hoe mandala's in elk land (anders) zijn vormgegeven.

In Nepal in het bijzonder, mensen krijgen daar zelfs mandala schilderles en de monniken gebruiken dit als meditatief middel.

 

"In elk land en cultuur komen mandala's voor.

Dit vond ik zo interessant dat ik Mandala Monday heb bedacht.

Mandala is universeel in elk land en Monday omdat het de nieuwe start van de week is (een verwijzing naar de 'Circle of life')."

 

Eenmaal terug besloot Roos om Mandala Monday neer te zetten als een spiritueel kleurrijk brand/kunst platform, waarvoor ze zelfs nog een studie is gaan volgen.

Creatieve therapie, omdat ze verder wil gaan dan alleen mooie kunst verkopen.

 

"Creativiteit brengt mensen zoveel meer dan iets moois. Het gaat dieper en je kunt zelfs mensen helpen met psychische klachten. Dat stukje is zo interessant, maar daar zal ik nu niet teveel over uitweiden. Mijn droom voor de toekomst is ook om een open atelier te hebben waar mensen op gevoel los kunnen gaan met verf, workshops kunnen volgen of kunst van mij kunnen bekijken met lekkere koffie! Een creatieve broedplaats met bloemen en kippen, als je even in mijn droom kijkt."

 

Oo, geweldig! Wat een fantastische droom!

Sinds een half jaar kampt Roos met een hernia, waardoor ze gedwongen wordt de dag merendeels op de bank door te brengen.

Liggend op de bank is ze weer tijdelijk kleiner gaan tekenen en daardoor is ze meer vreugde gaan voelen voor kleine dingen... Zoals een vogeltje die fluitend op het balkon zit, een mooie regenboog die tevoorschijn komt of een volle maan.

 

Al deze elementen zet Roos om in kunstwerken met een toevoeging van bladgoud om ons bewust te maken van de rijkdom om ons heen.

Dit alles vormde de inspiratie voor haar prachtige serie EARTH.

Onder de indruk van Roos haar kunst en verhaal informeerde ik Roos vandaag hoe het het nu met haar rug gaat. 

Dit was haar reactie.

 

"Eindelijk begint de pijn wat af te nemen! Dus ik wil graag weer beginnen met sporten en weer sterk worden, want het is allemaal zo verzwakt.

Ik hoop op een pijnvrije en energievolle zomer!"

 

Heel veel beterschap lieve Roos! 

Hopelijk kun je snel weer op pad om mooie lijsten te vinden voor je kunst!

 

Ben je ook zo dol op de kunst van Roos? Kijk dan snel op haar fantastische Instagram account om niets te missen.