Anna Surie

De technieken van Anna Surie uit Den Haag zijn heel verschillend en mooi.

Van tekeningen op papier tot bijzondere collages van textiel. Toegepast werk zoals theedoeken en behang maakt de kunstenares altijd in kleine oplages, en ook daarin zijn verschillende lagen te vinden.

In haar werk toont ze vaak het contrast tussen het idyllische oppervlak van het gewone bestaan en de onvermijdelijke donkere kant van het leven.

Op het eerste gezicht lijkt Anna's werk misschien braaf of zelfs truttig, maar bij beter kijken wordt duidelijk wat er werkelijk onder schuil gaat... Lust, en maatschappelijke kwesties zoals geweld en milieu. Gecreëerd op een prachtige manier.

Toen ik op zoek was naar een mooi en uniek mondkapje vond ik het Instagram account van Anna.

Het vinden van Anna (aka Annetje Surie) mondkapjes en kunst voelde absoluut als een verassing. O ja, de mondkapjes zijn zo leuk!! Mijn twee passies komen samen, collage en design.

Sindsdien volg ik haar fantastische feed en word ik elke keer heel blij van haar geweldige en  hilarische kunst.

Ik stuurde de talentvolle kunstenares een berichtje voor meer informatie en ze vertelde me dat ze in 1996 is afgestudeerd aan de Koninklijke academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag (monumentaal textiel). Van 1996 tot 2005 werkte ze als vrij beeldend kunstenaar en daarna een tijd bij ontwerpbureaus en een behang bedrijf.

Sinds 2020 is Anna weer full time kunstenaar en maakt ze de hele dag vrij werk en het bedenken en uitvoeren is nog altijd heel vernieuwend - en van grote kwaliteit.

 

Kijk voor meer moois en informatie op de site en Instagram van Anna.