Lucienne van Leijen

Schitterend! De kracht van een schilderij zit niet alleen in de fascinatie van een portret of onderwerp, maar vooral ook wat de kunstenaar erbij voelt.

Lucienne van Leijen is al haar hele leven gefascineerd door vrouwenportretten. 

Dichtbij gehaald, ingezoomd, spelend met licht en donker en natuurlijke kleur.

Als ze schildert valt alles om haar heen weg en is er maar één ding belangrijk; een zo goed mogelijk schilderij maken. Puur vanuit haar eigen gevoel.

En dat zie je absoluut terug in haar werk en maakt haar portretten heel interessant. 

Hoe dan ook, een mooi portret moet je voelen, want kunst gaat in mijn ogen over gevoel!

Ja, een goede balans tussen technische kennis van het schildersvak en geschilderde emoties vormen de basis voor Lucienne's prachtige schilderijen.

 

Het schilderproces maakt de Lucienne gelukkig, en oude filmsterren gecombineerd met een voorliefde voor Matisse en De Lempicka zijn haar grote inspiratiebron.

Dankzij Instagram vond ik het prachtige werk van de kunstenares en sindsdien volg ik haar account om een glimp op te vangen van haar schilderproces (en om up-to-date te blijven).

Zo ontdekte ik op haar feed dat Lucienne ook graag experimenteert met verschillende technieken, die ik hieronder graag laat zien.

Een mix van verschillende technieken, gebruikt om alles waar ze dol op is weer te geven. 

Zo veelzijdig en mooi! Ja, ik ben echt dol op alles wat Lucienne maakt!

Ze weet door middel van kleurgebruik, structuur en de manier waarop ze haar kwasten gebruikt, portretten en stillevens (inclusief veel details) op een karakteristieke manier weer te geven.

Zelfs de woorden van Lucienne zijn om van te houden...

 

"Working, living, learning, living , loving."

Girl in white lace shirt - Origineel schilderij (40x30 cm)
Girl in white lace shirt - Origineel schilderij (40x30 cm)

Mijn favoriete: 'Girl in white lace shirt'

 

Deze vind ik zo mooi en ik vroeg Lucienne of ze dit prachtige schilderij beschikbaar wilde stellen voor in mijn Kunst Boutique. 

Whaaaaat!! Zo geweldig, dat wilde ze!  Ja, klik hier voor mijn Kunst Boutique, waar je het prachtige schilderij van Lucienne kunt vinden.

De schilderijen in mijn Kunst Boutique zijn allemaal van hoge kwaliteit en het is mogelijk om op afspraak een werk te bezichtigen. 

 

"She's a whole vibe. I love her." - Victoria Bradley

 

Kijk voor meer moois en informatie op het Instagram account van Lucienne.