Sylvie van Oosterhout

Deze prachtige schilderijen zijn het werk van Sylvie van Oosterhout.

 

Ik mis exposities, het bezoeken van musea... Om een lang verhaal kort te maken, naar kunst te kijken in real life, maar zeker ook het persoonlijke gesprek met de kunstenaar.

Gisteren kwam er iemand (na een lange reis) bij mij langs om een kunstwerk op te halen.

Geen handen schudden en 1,5 meter afstand houden voelt dan heel onpersoonlijk.

Of eigenlijk vreselijk.

 

Ik probeer in mijn blog het werk dat ik post zo zorgvuldig mogelijk te omschrijven, zo ook het werk van Sylvie. 

Ze beheerst de technische vaardigheden van het schilderijen zo goed en weet emoties te creëren in haar kunst door de gebruikte kleuren.

Naast het maken van unieke schilderijen bestaat Sylvie's werk uit mixed media, textielkunst, handgemaakte sieraden, broches, potten en vazen. 

Ik kan niet wachten om dit moois te laten zien. Oké, hieronder staan mijn lieveling stukken op een rijtje.

Stof Mixed Media
Stof Mixed Media
Stof Mixed Media
Stof Mixed Media
Stof Mixed Media
Stof Mixed Media
Stof Mixed Media
Stof Mixed Media

De liefde die Sylvie vanuit huis meekreeg voor handwerken en textiel is nog steeds een grote bron van inspiratie. Ze gebruikt oude materialen in combinatie met nieuwe technieken.

Oh ja, de talentvolle Sylvie steekt oude ambacht in een heel mooi modern jasje.

Hanger Big (H)Art
Hanger Big (H)Art
Pot Meeting Pegasus
Pot Meeting Pegasus

FAB, BEAUTIFUL & STUNNING!

Jaaaa, serieus, hoe kun je dit allemaal bedenken!?

Ik laat de woorden over aan Sylvie, een creatieve duizendpoot met oog voor detail.

 

"Ik ben opgeleid tot docent Beeldende Vorming aan de Fontys Hogeschool te Sittard. Na mijn studie (1987) woonde en werkte ik 2 jaar in Benin (West-Afrika). Deze periode bleef een belangrijke bron van inspiratie.

 

Als docent beeldende vakken werkte ik langere tijd in het Voortgezet Onderwijs. Daarnaast deed ik ervaring op in de hulpverlening door begeleidend en therapeutisch werk met groepen en individuele cliënten. De interesse voor de mens in al zijn facetten ontstond hier en is een terugkerend thema in mijn werk.

 

Naast het werken met textiel / mixed media ben ik blijven schilderen en tekenen. In mijn werk zijn herinneringen, dromen, verlangens, gedachten, de impulsen voor beelden in nieuwe combinaties gerangschikt. Het beeldend proces is steeds weer een zoektocht naar onbekend land. Tegelijkertijd het besef dat niets vorm krijgt dat niet al bestaat."

 

Tot slot één van haar meest recente werk (van leftovers) en een schilderij die ik werkelijk schitterend vind.

#leftovers 'The Dancing People' - are the happy people
#leftovers 'The Dancing People' - are the happy people

Kijk voor meer moois en informatie op de site/Instagram van Sylvie.