Ariena Roode

Deze prachtige wandsculpturen zijn gemaakt door de Amsterdamse Ariena Roode.

Haar sculpturale stukken worden gecreëerd met papierpulp en porselein.

Echte kwetsbaarheid dus, die de schoonheid van het gelaagde in het porselein laat zien.

De biologische of bouwkundige structuren tekent ze op (en in) deze materialen, of ze gebruikt de eeuwenoude Japanse nerikomi techniek. Zo bijzonder en mooi! 

Dit zijn Ariena's woorden over haar liefdevolle sculpturen.

 

"In mijn “Corpora”, lichamen van porselein of papierpulp probeer ik de "nog niet ontdekte wonderen" van moeder natuur te laten zien.

Biologische of bouwkundige structuren bekijk ik zorgvuldig en verwerk ik tot gelijnde of gelaagde wandsculpturen. Denk daarbij aan natuurlijke patronen zoals je die ziet in en op de mens of in planten, bomen, insecten, reptielen, grondlagen, gesteente en cellulaire landschappen.

Ik zie zoveel overeenkomsten die ik vervolgens een eigen lichaam geef: een vingerafdruk lijkt op de structuur van het wegennetwerk, lijnen in de diepe lagen van moeder aarde zie je terug op een zwam, een vingerafdruk heeft een duidelijke match met de jaarlagen van een boom.

Deze onuitputtelijke bron van schoonheid en verwondering verwerk ik tot series van (nog niet) ontdekte, gedroomde, organismen: Corpora, sporen van het bestaan die ik vervolgens plaats in een ritme op de muur maar soms ook als een zelfstandig organisme."

 

Kijk voor meer moois en informatie op het Instagram account van Ariena.

 

ps. Momenteel is haar kunst te zien bij twee online exposities:

Amuse van Galerie Wilms

&

Online bij het Tekenkabinet (vanaf 5 juni op afspraak 'live' in het Amstelpark Amsterdam)