Mirka van Renswoude

Close-ups! Dit zijn de minimalistische olie- en waterbeelden van Mirka van Renswoude.

Ze creëert schoonheid door het (steeds veranderde) moment vast te leggen met haar macrolens. Gefascineerd door water en het spel van vorm en kleur... Mirka weet steeds op het juiste moment prachtige beelden te maken.

Ieder werk is weer een nieuw onderzoek met verschillende soorten olie, gekleurde achtergronden, pigmenten en licht.

Ja, ik ben helemaal fan van haar abstracte fotografie. Lijnen en cirkels die zich op de best mogelijke manier onthullen. Haar werk zou niet verrassender kunnen zijn.

'Te midden van het drukke, constant veranderende leven ben ik op zoek naar eenvoud, verstilling en diepgang. Water, met alle prachtige kwaliteiten die het bezit, is in deze zoektocht een belangrijke inspiratiebron. Door te vertragen, leer ik stil te staan bij de schoonheid van de alledaagse dingen, zoals water. En door dit soort onderwerpen steeds verder te onderzoeken, vind ik diepgang. Diepgang in de eenvoud, in het alledaagse. Met mijn minimalistische beelden wil ik vertragen en zowel de schoonheid als de kracht van verstilling en eenvoud vieren.'

Kijk voor meer moois en informatie op de site/Instagram van Mirka.