Martijn Hesseling

Zo blij dat ik het werk van Martijn Hesseling op mijn kunstblog mag delen.

Want wat hij met kranten doet is echt briljant!

In eerste instantie had ik geen idee hoe hij zijn kunst maakte.

Ik twijfelde zelfs of het handgemaakt of digitale kunst was.

Nu ik weet hoe hij zijn prachtige kunst maakt houd ik nog meer van zijn werk.

Hier is een omschrijving over Martijn en hoe hij zijn kunst maakt.

Zo bijzonder!

 

"Martijn Hesseling heeft zijn opleiding schilderen gevolgd aan de AKI Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving te Enschede. Daarna heeft hij een masteropleiding aan de Dutch Art Institute afgerond. Inmiddels woont en werkt hij al enige jaren in Amsterdam. Al tijdens zijn academietijd is hij aan het experimenteren met verschillende materialen en ondergronden. Uiteindelijk resulteerde dit in een eigen techniek waarbij kranten de plaats van verf hebben ingenomen. De kranten zijn behandeld met lak op transparant plexiglas. Het papier van de kranten wordt doorzichtig door de lak, hierdoor ontstaat de illusie van diepte in een twee-dimensionaal vlak, dat ook in de schilderkunst te vinden is. De kunstwerken bestaan uit reliëf, overlapping en juxtapositie van de kranten, maar er wordt tevens een nieuw beeld opgebouwd. Dit komt door de transparantie van de achtergrond en de dikte van de aangebrachte lagen. Zo krijgen de kranten waarmee de collage is opgebouwd ook de kwaliteit van verf. Vandaar dat het werk, ondanks de afwezigheid van verf en linnen als een voortzetting van de schilderkunst is te zien. De afbeeldingen en teksten uit een krant representeren een ander gevoel van realiteit dan verf. Ze vullen het beeld met onderhuids leven. Van dichtbij gezien krioelen de letters, koppen en beelden door elkaar, soms in harmonie, soms chaotisch en elkaar verdringend, maar uiteindelijk vormen ze samen één beeld."

 

Kijk voor nog meer moois en informatie op Martijn's site/Instagram.