Margo van Erkelens

Mm, de schilderijen van Margo van Erkelens hebben zo'n sfeervolle uitstraling!

Haar schilderkunst is puur, krachtig en met liefde geschilderd.

Ja, ik kan alleen maar van haar werk houden!

Margo combineert vele lagen verf met een diversiteit aan effecten door verschillende lichtinvallen.

Aldoende het proces bepaald ze pas of het schilderij een (abstract) portret of een landschap wordt.

In ieder geval, het resultaat is altijd even prachtig en haar kleurgebruik is indrukwekkend!

Hier zijn de woorden van Margo zelf.

 

"Mijn grote liefde voor kleur, mijn jeugd aan de kust; zilt en zoet, de kleuren van jaargetijden , de ontmoeting op het strand, de mens, de natuur , geven mij de dagelijkse drive mijn creativiteit vorm te geven. 

Vele lagen verf combineer ik met een diversiteit aan materialen, waaronder goudpigmenten. Zo ontstaat er een mysterieus en spannend oppervlak met een diversiteit aan effecten door de verschillende lichtinvallen.

Controle over het werk zoek ik niet; het proces mag haar gang gaan!

Verf wordt weggeschrapt om andere lagen naar boven te halen. Mijn meest dierbare schilderijen ontstaan door de ‘fouten’ die eronder zitten !

De ' toevalligheden' die ontstaan uit de eerdere lagen, worden door mij dankbaar gebruikt en helpen me een vastomlijnd beeld los te laten.
Laten ‘gebeuren’ in plaats van ‘sturen’.

Mijn grote uitdaging is het meest herkenbare weg te laten. Wat ik graag wil bereiken is de pure beleving van vorm en kleur die overblijft, zodat de verbeelding en fantasie de vrije loop hebben; daardoor wordt ‘voelen‘ in plaats van ‘ herkennen ‘ belangrijker.

Zo wordt een schilderij een verhaal zonder woorden; een uitnodiging te reizen door de landschappen; herinneringen aan voetstappen; een fantasie, een verbeelding een herkenning.

Mijn werk is in uitvoering steeds verschillend. Maar de passie iets te scheppen wat harmonie uitstraalt en in vervoering kan brengen, is mijn doel."

 

Kijk voor meer moois op de site/Instagram van Margo.

 

ps. Wil je het prachtige werk van Margo in real life zien? Yes, dat kan! Haar werk is nu te zien bij Nu Art & Design in Woerden.