Astrid Zuidema

Het werk van Astrid Zuidema vertegenwoordigt (artistieke) schoonheid.

Haar borduurwerk is zo mooi, subtiel en puur!

Hoe ze van een blaadje uit de natuur zoiets fascinerends kan maken, vind ik echt heel indrukwekkend.

Astrid zit vol fantastische ideeën en haar werk is altijd in ontwikkeling.

Oh jaaa, ik ben ook echt jaloers op haar talent!

Hier is een fijne omschrijving over het werk van Astrid die ze zo lief was om te delen.

 

"Geïntrigeerd door minimalisme kiest Astrid Zuidema (geboren in Tilburg, wonend en werkzaam in Amsterdam) in haar vrije werk vaak voor het kleine. Als fotografe met een modische inslag werkt ze daarnaast voor grote (mode)merken en magazines.

 

 Vier jaar geleden begon Astrid Zuidema met het maken van autonoom werk. Haar sterke beelden hebben natuurlijke materialen als basis. Vaak niet meer dan een enkel blad of bloem. Soms verdroogd, vaak gemanipuleerd en meestal afkomstig uit haar eigen tuin. Zuidema zet de natuur naar haar hand door bijvoorbeeld de toevoeging van een extern element als een sjaal of panty. Of ze bewerkt het blad met een stikdraad. Hierdoor haalt ze het materiaal uit zijn verband en dat levert spanning op. Telkens gaat ze op zoek naar de schoonheid van het kleine. Dit levert kunstfoto’s van monumentale proporties op met een grote zeggingskracht."

 

Kijk vooral even op de site/Instagram van Astrid voor nog veel meer moois!