Anne Forest

Fantastisch! Anne's kunst heeft echt een toffe stijl!

Ze maakt vreemde figuratieve beelden van mensen en wezens.

Hier zijn Anne's woorden over haar kunstwerken:

 

"Een stijl die stamt uit mijn opvoeding waarin ik veel in aanraking ben gekomen met Russisch-orthodoxe iconen.

Ik eigen me deze kunstvorm toe door een eigen wereld ermee te creëren, bevolkt met totemistische figuren.

Naast de formele aspecten verdiep ik mij in de functie die iconen dienen; de interactie tussen gelovige (de kijker) en heilige (de geportretteerde) en hoe ik dat kan implementeren binnen mijn eigen, aardsere werk.

Daarnaast is de portretkunst uit de Barok en Renaissance periode een inspiratiebron. Vaak gebruik ik werken uit deze stromingen als bronmateriaal voor het beginpunt van een schilderij, waarbij ik voornamelijk kijk naar lichaamstaal, kleding en alledaagse objecten.

Maar het zijn vooral de stoïcijnse uitstralingen en verwijzingen naar hiërarchie die mij prikkelen en maken dat ik de verborgen gevoelswerelden die in de geportretteerden schuilt bloot wil leggen.

Hoe strak en statisch mijn beeldtaal kan zijn, des te meer streef ik ernaar werk te creëren waarin tactiliteit een grote rol speelt. Ik vind en schep onconventionele dragers die vaak ruw van aard zijn, of laat op traditionelere, egale vlaktes de toets een hoofdrol spelen. Op deze manier kan ik het maak-proces zo rauw en open mogelijk weergeven. Het is essentieel voor mij dit te delen met de kijker omdat ik me zowel via het proces als het uiteindelijke beeld blootleg."

 

Woooowie, zo bijzonder!

Kijk ook even op het Instagram acount van Anne, zoveel moois!

 

Fijn weekend, xoxo