Johannes Bosgra

Deze prachtige serie Strepen moet ik delen.

Omdat ik deze beelden zo mooi vind!

Ik word hier echt zen van!

In deze serie heeft Johannes beelden gemaakt die bestaan op de scheidslijn tussen abstractie en figuratie.

De beelden zijn minimalistische zeegezichten die de essentie van de kleuren en vormen van de oceanen en zeeën over de wereld die Johannes bezocht om deze serie te maken.

 

De weergave van de zee verraadt Johannes diepe verbintenis met de zeegezichten van fotograaf Hiroshi Sugimoto en het abstracte werk van beeldend kunstenaar Gerhard Richter.

 

Johannes past een extreem nauwkeurig en tijdrovend proces toe met zijn camera bij het maken van zijn werk.

Het resultaat is een minimalistische geometrische compositie van de mooiste kleuren, vormen en lijnen.

 

“Bij het maken van de compositie van een beeld laat ik mij inspireren door klassieke muziek en zoek ik naar harmonie, ritme en subtiele kleurtonen in het beeld.

Ik kies het licht en de onderdelen in het landschap zorgvuldig bij elkaar, zodat de essentie van de plek verstild en enigszins geabstraheerd naar boven komt.”

 

Johannes Bosgra reist al vanaf jonge leeftijd de wereld over naar de meest verlaten plekken om zijn beelden te maken (van Antarctica tot Alaska).

Bij het maken van zijn werk laat hij zich inspireren door hedendaagse klassieke muziek en hij onderzoekt de verbanden tussen klassieke muziek en beeldende kunst.

En hij is zelf een pianist. Hij werkt samen met musici om een ideaal samenspel van beeldende kunst en klassieke muziek te maken.

Johannes werk is internationaal tentoongesteld bij instellingen zoals: New World Symphony Hall, Miami; concertzaal De Doelen, Rotterdam; Tonhalle Düsseldorf, Düsseldorf; Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam.