Bonnie Severien

De interactie tussen natuur en architectuur vormen de basis voor de prachtige werken van Bonnie

Architectuur in de vorm van gebouwen en interieurs, de cultuur, komt letterlijk in aanraking met het organische, de onschuld, de natuur.

In deze serie: Urban Nature, zie je modernistische huizen die in een uitvergrote paradijselijke plantenwereld zijn geplaatst.

Bonnie laat zich inspireren door patronen, weefsels en architectonische structuren die samen zorgen voor een verrassende en unieke symbiose.

 

Bonnie Severien studeerde in 2007 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze ontving vijf maal een nominatie voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst, en haar schilderijen werden onder andere tentoongesteld in het Koninklijk Paleis Amsterdam en het Gemeentemuseum in Den Haag. Onlangs werden schilderijen gepubliceerd in de franse krant Le Monde Dilpomatique. Voor modehuis Claudia Sträter maakte ze een aantal kunstopdrachten en haar werk is opgenomen in zowel privécollecties als museum- en bedrijfscollecties in Nederland, België, Engeland en Amerika.