Martine Mooijenkind

Martine is een talentvolle collage maker uit Gouda. Ondanks dat zij haar hele leven al bezig is met kunst maken, is Martine zich 2 jaar geleden specifiek gaan focussen op het maken van collages. Gelukkig, want ik ben elke keer weer onder de indruk als ik een collage van haar voorbij zie komen op Instagram.

Ik vond het erg leuk om te lezen dat Martine urenlang door boeken kan bladeren om mooie plaatjes te verzamelen.

Zo Herkenbaar! Dat is ook wat ik het liefst doe.

De werken van Martine ontstaan spontaan, zonder enige vorm van voorbereiding.

Door het samenvoegen van verschillende elementen in haar werk creëert zij de meest fantastische, onwerkelijke, surrealistische werelden.

 

"Ik begin, en de rest komt vanzelf. De wereldjes gebeuren gewoon. Een creatief spel. Knippen en plakken. Niets meer nodig dan lijm, papier en een schaar.

Oftewel: De ouderwetse manier van Photoshop."